Пакуємо хліб за допомогою термозбіжної ПОФ плівки

 

Доволі часто у виробників хліба та хлібобулочних виробів виникає досить правильне та резонне запитання – як упакувати свій товар, щоб при цьому зберегти його поживні якості та вигідно виділити його серед десятків інших на полицях супермаркетів. При цьому упаковка хліба із збереженням аромату, смаку та структури можлива, якщо притримуватися деяких правил.

 

упаковка хлеба с голограммой

 

Хліб досі відноситься до тієї категорії товарів, яка не потребує обов’язкової упаковки. Більш того, пакування хліба в Україні можна вважати відносною новинкою, хоча в Європі ця практика застосовується давно. Так, наприклад, в Німеччині частіше віддають перевагу паперовим пакетам як з поліграфією, так і без неї, а ось у Франції пакують хлібобулочні вироби в термозбіжну поліолефінову плівку з різним ступенем перфорації. На таку плівку може наноситися самоклеюча етикетка з логотипом виробника та іншою потрібною інформацією.

Перед вибором тієї чи іншої упаковки для продукції треба чітко розуміти її призначення. Пакування хліба, насправді, мало чим відрізняється від пакування будь-якої іншої продукції.

Основні вимоги до упаковки хліба такі:

    • вона має максимально захищати продукт від впливу навколишнього середовища,
    • має залишатися «дихаючою», щоб всередині не утворювався конденсат, який негативно впливає на якість та термін зберігання виробу,
    • повинна виконувати інформаційну та маркетингову функції.

 

упаковка хлеба 1

Все частіше великі гіпермаркети, які мають власну пекарню та обзавелися власною пакувальною технікою, замість простих та звичних поліетиленових пакетів упаковують хлібобулочні вироби в спеціальну перфоровану термозбіжну плівку, що «дихає». В результаті вони отримують відмінно запакований продукт, який зберігає смак та аромат. І все це гарантує правильний підбір плівки та обладнання.

На сьогоднішній день існує багато варіантів упаковки хліба, серед яких пакування в стретч-плівку, поліетиленові пакети, BOPP-плівку або термозбіжну ПВХ-плівку. У кожного з перерахованих варіантів є як недоліки, так і свої переваги. Але на сьогодні справжньою вершиною пакувального мистецтва упаковки хліба є термозбіжна ПОФ плівка з мікроперфорацією.

Компанія Манулі Україна стала однією з перших компаній в Україні, яка почала поставляти такий матеріал. Найважливіша перевага термозбіжної поліолефінової (ПОФ) плівки полягає в екологічності.  ПОФ не містить хлору, який міг би стати причиною виділення небезпечних речовин діоксинового ряду при нагріванні плівки.

Ще одна риса, яка характерна для виробництва, що використовує поліолефінову плівку, - відсутність їдкого, неприємного запаху в приміщенні.

 

                                                                                                  упаковка хлеба 3 упаковка хлеба 4

 

Причини вибрати якісну термозбіжну плівку для упаковки хліба:

  • збільшення терміну зберігання хліба (продукт «дихає», що запобігає появі цвілі);
  • можливість запакувати хліб ще гарячим, завдяки чому підвищується продуктивність роботи, зменшується час та витрати на охолодження хліба;
  • майже непомітна перфорація попереджує висихання хліба;
  • продукт захищений від потрапляння бруду;
  • завдяки відмінним характеристикам міцності запакований в термозбіжну плівку хліб надійно захищений від механічних пошкоджень;
  • плівка повністю повторює форму хліба.

Ми поставляємо термозбіжну ПОФ плівку з перфорацією для різних груп продуктів. Зверніться до наших менеджерів, щоб вони допомогли підібрати оптимальну для вашого виробництва продукцію.

Ми цінуємо кожного свого клієнта, а тому надаємо безкоштовну можливість спробувати плівку в дії – просто приїжджайте до нас в гості і спробуйте самостійно запакувати ваш товар в нашому шоу-румі.